sunnuntai 7. tammikuuta 2018

Ulkoasuvinkit

Idean tähän postaukseen sain taas kerran Katrilta,kiitos siitä!

Moikka! Tänään ajattelin jakaa teille ulkoasun tekemiseen liittyviä vinkkejä. Ei, en ole itsekkään lähelläkään hyvää ulkoasuntekijää, enkä osaa mitää koodaamisesta, mutta nämä ovatkin vähän enemmän vinkkejä jollaisia itse noudattaisin (jos osaisin ;) ).



Jos aloitetaan nyt vaikka bannerista ja bannereiden värimaailmasta. Bannereihin en suosittele kamalan kirkkaita värejä. En oikein tiedä miksi sellaisia kirkkaita silmiin pistäviä värejä oikein sanoisin. Ehkä ne ovat sellaisia hieman neon sävyisiä. Mutta kuitenkin, tiedätte varmaan mitä tarkoitan sellaisilla silmiin pistävillä väreillä, kuten esimerkiksi oikein kirkas neon keltainen, joita saattaa olla vaikea erottaa esimerkiksi valkoisesta taustasta. 
Toki myös itse suosin kirkkaita värejä. Onhan itsellänikin aika kirkas tuo pinkki joka minulla on teema värinä, mutta se ei mielestäni ole vielä häiritsevän kirkas.

Itse en myöskään suosittele täysin mustavalkoista tai todella tummaa banneria. Tykkään todella paljon väreistä ja tykkään myös jos bannerissa sekä koko ulkoasussa on tietyn laista ilmavuutta. Toki joihinkin ulkoasuihin sopii esimerkiksi mustavalkoinen banneri ja osa ihmisistä saattavat tykätäkin sellaisiesta paljonkin. Jos on mustavalkoinen banneri, niin suosittelisin harkitsemaan jotain pientä väripilkkua jonnekin. Se antaa kivaa raikkautta ja kiinnittää katseita.

Banneri linjalla jatketaan, mutta otetaan seuraavaksi käsittelyyn bannerin teksti. Mielestäni teksi tulisi olla värillä, joka erottuu hyvin taustasta. Jos väri on hieman vaikeampi erottaa taustasta kannattaa laittaa hieman varjostusta tekstiin, joka helpottaa hieman lukemista. Myös fonttia kannattaa hieman miettiä. Itse en tykkää jos teksti on kirjoittettu todella ohuella ja vaikka esimerkiksi epäselvällä kaunolla. Mielestäni siitä on todella vaikea saada selvää, jos ei ole aavistustakaan mitä siinä pitäisi lukea. Fontti koko kannattaa laittaa myös sopivan suureksi varsinkin otsikoissa, mutta rajansa kuitenkin kaikella.


Suosittelisin myös ainakin joissain postauksissa käyttämään kuvissa samaa värimaailmaa kuin muuallakin blogissa. Tietenkän se ei ole kivan näköinen, jos joka paikassa ja aina on vain ja ainoastaan esimerkiksi pelkkää pinkkiä. Mutta joissain kuvissa se toisi yhtenäisyyttä blogiin.

Bannerin kuvat kannattaa myös sommitella siten, että esimerkiksi hevonen katsoo tai hyppää bannerin sisälle päin. Myöskään ei kannata olla aivan täyteen tupattu banneri. Useimmiten upeat bannerit saattavat syntyä vain parista tai kolmesta kuvasta.

Mennään sitten sivupalkkiin. Sivupalkissa kannattaa jatkaa samaa värimaailmaa kuin bannerissa sekä otsikoita kannattaa laittaa samanlaisella fontilla. Sivupalkkien kuvat suosittelisin valitsemaan erilaiset kuin bannerissa. Eli jos bannerissa on vaikka hevosesta ja itsestäsi poseerauskuva, jossa seisot hevosen vierellä, niin suosittelisin valitsemaan hieman erilaisen kuvan sivupalkkiin. Sivupalkin kuvassa voisit vaikka istua hevosen selässä. Myös sivupalkinkuva kannattaa sommitella niin, että hevonen tai mikä eläin tai ihminen ikinä onkaan katsoo blogin keskellepäin tai sitten kohti katsojaa, mutta ei kuitenkaan pois päin blogista. Näin kerran eräässä blogissa sellaiset vaahteran lehdet, joita oli ainakin sivupalkin ja tekstin välissä. Itse en osaa tehdä mitään sellaisia, mutta jos sinä osaat niin ne tuovat kivaa erilaisuutta blogiisi. Nehän voivat olla myös lumihiutaleita näin talvisaikaan, tassun tai kavion jälkiä.  Sivupalkin otsikoita kannattaa myös laittaa hieman isommalla. (Tämä asia itsellänikin vielä kesken.)



Sitten vielä blogin tausta. Itselläni on ollut kaikenlaisia taustoja, mutta tämä nykyinen valkoinen tausta on oikeastaan siksi, että valkoiselle taustalle on mielestäni helpompi tehdä ulkoasua. Itse kuitenkin ehkä suosittelisin jotain muuta kuin ihan perus valkoista. Toki valkoinenkin voi joskus olla hyvinkin upea taustavalinta! Jos laitat kuvan taustaksi, esimerkiksi vaikka marmorisen kuvan kuten minulla on ollut, niin kannattaa laittaa se siten ettei se liiku mukana kun sivua scrollaa vaan pysyy paikoillaan. Sen pystyy laittamaan teeman muokkaus-kohdasta.

Siinä olisi nämä vinkit. Nämähän ovat suurimmaksi osaksi makuasioita, joista jokaisella on tietenkin oma mielipiteensä, mutta tässä olisi minun.

Mikä sinun mielestäsi hyvä ulkoasu?

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti