sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Kuinka muokkaan kuvani?



Vielä noin puoli vuotta sitten en muokannut kuviani oikeastaan ollenkaan. Vain, jos kuva oli erityisen pimeä tai jotain vastaavaa, niin silloin saatoin lisätä ihan perusasioita kuten valotusta ja kontrastia. En edes oikeastaan osannut muuta. Hieman ennen  joulua meillä alkoi valinnaisessa tietotekniikassa kuvien käsittely ja minun onnekseni vielä Gimpillä. Siellä opin monia uusia ominaisuuksia Gimpistä, joista tärkeimpänä pidän kloonaustyökalua sekä värikäyrien käyttöä. Nämäkin ihan perusjuttuja varmasti monelle, mutta ihan uusia minulle. Samoihin aikoihin latasin myös Lightroomin, joka on ilmainen puhelimelle. Sieltä sitten löysin myös väri- tai valokäyrät (tai mitkä ikinä ovatkaan) ja aivan yksinkertaisesti kuvalle pystyi tekemään paljon.

Ennen

Jälkeen

No nyt ajattelin kertoa kuinka minä muokkaan kuvani. En ole todellakaan ammattilainen enkä edes kauhean hyvä, mutta joitain asioita osaan silti ihan kohtuu hyvin.

Ihan ensimmäisenä saatan laittaa Gimpin käyrillä hieman valoa ja väriä kuvaan, mutta tätä en jaksa aina tehdä, koska mielestäni Gimpin käyrät eivät ole niin hyvät kuin Lightroomin. Yleensä tässä vaiheessa kun kuva on vielä koneella ja Gimpissä, niin saatan kloonata jo jotain kohtia, jotka haluan varmasti pois.

Seuraavaksi siirränkin tai oikeastaan lähetän kuvat tai kuvan puhelimeen. Ennen lähetin kuvat sähköpostin avulla, mutta se oli aika hidasta ja kuvat tapasivat jäädä jonnekin välille. Tähän hommaan mielestäni paras tapa on ladata WhatsApp tietokoneelle ja tehdä ryhmä jossa olet kaverisi kanssa. Minä poistin sitten kaverini siitä ryhmästä ettei hänen puhelimensä täyty niillä minun turhilla kuvilla, mutta voitte ihan itse päättä millaisen järjestelyn teette. Ideana on kuitenkin, että lähetät kuvan ryhmään, avaan WhatsAppin puhelimella ja tallennat kuvan. Tämä on mielestäni melko nopea ja helppo tapa siirtää kuvia.

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Ennen

Jälkeen

Sitten avaankin kuvan Lightroomissa ja säädän ihan ensimmäiseksi väripalkkeja. Sitten säädän valotuspalkkeja (onkohan se edes sana?). Viimeisenä säädän vielä käyriä, joilla saa mielestäni suurimman muutoksen aikaan. Jos kuvaa on tarve rajata ja en ole sitä vielä tehnyt niin rajaan sen samalla. Jos haluan vielä poistaa kuvasta jotain (esim. riimun tai narun) niin lähetän sen vielä takaisin koneelle ja poistan ne Gimpillä. Kyllä kai Lightroomillakin voi kloonata, mutta minusta se on helpompi tehdä koneella. Jos kuva on tulossa esimerkiksi blogiin niin lähetän sen silloi samalla tavalla puhelimelta koneelle kuin aijemminkin, vaikka kuvaa ei tarvitsisikaan muokata enään.

Ennen

Jälkeen


Ja valmista olisi! Laitan tähän nyt ennen - jälkeen kuvia sekä videon, jonka kuvasin havainnollistamaan. Tästä postauksesta tuli valitettavasti hieman lyhyt, mutta toivottavasti video korvaisi sitä hieman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti