lauantai 5. elokuuta 2017

4.8. tunti -maastakäsittelyä ja ratsastusta

Moikka! Tänään ajattelin kirjoittaa teille eilisestä tunnista Hevostaitokoululla, joka oli mielestäni todella kiva tunti! Kirjoitan myös vähän, mitä muuta tein tallilla. Postauksen kaikki kuvat on ottanut Erika Rautio.



Kun tulin tallille Tavoitteena hyvä ratsastaja -blogin Heini oli jo paikkalla. Lähdimme sitten kävelemään laitumelle katsomaan poneja. Siinä matkalla pelastimme myös karanneen lampaan takaisin aitaukseen, mutta ei siitä sen enempää. ;) Rapsuttelimme sitten hetken poneja ja menimme sitten takaisin tallille katsomaan kellä poneilla menisimme ja hakemaan vesiletkua. Sen vesiletkun kanssa meillä olikin pientä säätöä -tietäjät tietää. ;)

Tunnille tosiaan sain Beebeen, whels ponin. Kun saimme vedet laittetua, haimme ponit talliin ja laitoimme ne valmiiksi tunnille. Menimme ensin ihan omatoimisesti maastakäsin juttuja hetken. Eli pysäyttelin Beetä ja lähetin ympyrälle ja muutavastaavaa.




Sitten aloimme opettelemaan luopumista. Eli piti pitää namia kädessä, mutta ei saanut antaa ponille ennen kuin poni katsoi muualle tai mielellään nukahti eli lopetti kerjäämisen. Se oli Bibsin kanssa aikaa vievää hommaa sillä poni on aika ahne. Toinen polki aluksi etujalkaa kiukuissaan, kun ei saanut heti namia. Sitten pyysimme pari kertaa poneja peruuttamaan. Kun sitä oli hetki tehty aloimme opettaa maatemenoa. Siinä Been ahneus oli ihan hyvä koska se seurasi mielellään namia. Opetimme pikkuhiljaa viemään päätä alas houkuttelemalla namin kanssa. Viimeisen kerran kun houkuttelin Bibsin päätä jo etujalkojen väliin, niin poni tarjosi jo hieman etujalkaa. Opetimme myös muutaman kerran kääntymään kaulanarulla. Eli naru kaulan ympärille ja ihan kevyesti vetää siihen suuntaan minne haluaa kääntyä. Toinenpuoli sulkeutuu ja toinen avautuu tyylillä. Sitten menimme vielä hetken Beebeen kanssa seuraamisharjoitusta ennen kuin nousin selkään. Seuraaminen sujui ihan hyvin kentän keskellä, mutta reunoilla ruohot yrittivät vetää puoleensa.

Kieli hyvin, kaikki hyvin.



Kiristin sitten satulavyön sekä säädin jalustimet ja nousun selkään. Menin ensin pari kierrosta käynnissä ja sitte aloin ravaamaan isolla ympyrällä. Bibsi oli ihan kiva vaikkakin hieman hätäinen, mutta rauhoittui välillä ihan mukavasti ja myötäsi hieman, kunhan vain muisti rapsutella koko ajan! Loppu tunnin sitten ravailin ja kävelin. Kaiken kaikkiaan Beebee oli ihan mukava!




Tunnin jälkeen sitten riisuin ponilta varusteet ja hain vettä sekä Beelle että Poppylle. Vielä ennen lähtöä autoin seuraavia tuntilaisia laittamaan naruriimuja poneille syöttelyä varten.

Olen muuten ajatellut, että voisin tehdä tänne blogiin Q&A:n, joten voitte nyt laittaa kysymyksiä tohon alas kommentteihin tai sitten blogin instagramiin, joka on @ikuisestisunpuolella.
 Ja kysymyksiä voi laittaa ihan kaikkeen liittyen!

Toivottavasti tykkäsitte tästä postauksesta!

Minä lähdenkin nyt tallille, joten moikka. <3

Viltse

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti